IPA AUSTRALIJA U DUBROVNIKU

Članovi IPA Australije – Regije NSW u sklopu svoga ovogodišnjeg prekomorskog putovanja pod nazivom: „IPA Overseas Tour 2017“ posjetili su Hrvatsku od Zagreba pa sve do Dubrovnika gdje su ujedno i završili svoje putovanje. Grupa se sastojala od 28 članova, uglavnom aktivnih policijskih službenika, predvođeni glav. insp. Mikeom Birleyom, predsjednikom IPA regije NSW.

 

Nakon što se grupa smjestila u hotel Hilton-Imperijal, i prvi dan razgledala Dubrovnik, sljedeći dan posredstvom Lučke uprave Dubrovnik organizirano je razgledanje luke Dubrovnik kojom prilikom im je koordinator za sigurnost, kvalitetu i zaštitu okoliša, g. Dario Barbarić, uz laganu šetnju prezentirao sustav sigurnosne zaštite u međunarodnoj pomorskoj putničkoj luci s posebnim osvrtom na prihvat brodova na kružnom putovanju. Posjet luci završio je u Crew centru gdje su se članovi grupe okrijepili s pićem i kolačima.

 

U večernjim satima članovi IPA NSW pridružili su se tradicijonalnom godišnjem okupljanju članova IPA Dubrovnik na IPA večeri prijateljstva na seoskom domaćinstvu obitelji Glavić u Poljicima, Konavle. Kao i svaki godine, večer je protekla u atmosferi IPA prijateljstva, u dobroj hrani i piću, veselju i plesu, a sve uz izvrsnu glazbu koju je predvodio Jakov Handabaka, svirajući čak i najpoznatiju australsku narodnu baladu i neslužbenu himnu „Waltzing Matilda“. Na kraju večere, razmjenjeni su pokloni u znak međusobne zahvalnosti za širenje najvažnije vrijednosti međunarodnog policijskog udruženja IPA – PRIJATELJSTVO!

 

Treći dan organizirano je zajedničko krstarenje iz stare gradske luke s replikom dubrovačkog galijuna iz 16. stoljeća “Tirena" na obližnje Elafitske otoke. Posjećeni su otoci Koločep, Lopud i Šipan, a bilo je i vremena za kupanje na jednoj od najljepših plaža na dubrovačkom području, Šunj na otoku Lopudu. Cijelo vrijeme plovilo se vijoreći zastavu Međunaordne policijske udruge – IPA.

 

Za uspješnu realizaciju ovoga događaja posebno se zahvaljujemo Lučkoj upravi Dubrovnik i turističkoj agenciji Elite Travel.

 

Pismo zahvale predsjednika IPA Australije, Geoffa Rodda, možete pročitati ovdje: http://www.ipa.hr/arhiva.php?id=952

 

RK IPA Dubrovnik

 

SERVO PER AMIKECO!

Connect with us

Tko je online

We have 10 guests and no members online

Prijavite Se

Kontakt info

IPA Dubrovnik
Dr. Ante Starčevića 13
20000 Dubrovnik
Republika Hrvatska

+385 91 246 8466 (Viber)

dubrovnik@ipa.hr

Google Translate

Prijavite se na newsletter:

JoomShaper
View My Stats