IPA AUSTRALIJA U DUBROVNIKU

Članovi IPA Australije – Regije NSW u sklopu svoga ovogodišnjeg prekomorskog putovanja pod nazivom: „IPA Overseas Tour 2017“ posjetili su Hrvatsku od Zagreba pa sve do Dubrovnika gdje su ujedno i završili svoje putovanje. Grupa se sastojala od 28 članova, uglavnom aktivnih policijskih službenika, predvođeni glav. insp. Mikeom Birleyom, predsjednikom IPA regije NSW.

 

Nakon što se grupa smjestila u hotel Hilton-Imperijal, i prvi dan razgledala Dubrovnik, sljedeći dan posredstvom Lučke uprave Dubrovnik organizirano je razgledanje luke Dubrovnik kojom prilikom im je koordinator za sigurnost, kvalitetu i zaštitu okoliša, g. Dario Barbarić, uz laganu šetnju prezentirao sustav sigurnosne zaštite u međunarodnoj pomorskoj putničkoj luci s posebnim osvrtom na prihvat brodova na kružnom putovanju. Posjet luci završio je u Crew centru gdje su se članovi grupe okrijepili s pićem i kolačima.

 

U večernjim satima članovi IPA NSW pridružili su se tradicijonalnom godišnjem okupljanju članova IPA Dubrovnik na IPA večeri prijateljstva na seoskom domaćinstvu obitelji Glavić u Poljicima, Konavle. Kao i svaki godine, večer je protekla u atmosferi IPA prijateljstva, u dobroj hrani i piću, veselju i plesu, a sve uz izvrsnu glazbu koju je predvodio Jakov Handabaka, svirajući čak i najpoznatiju australsku narodnu baladu i neslužbenu himnu „Waltzing Matilda“. Na kraju večere, razmjenjeni su pokloni u znak međusobne zahvalnosti za širenje najvažnije vrijednosti međunarodnog policijskog udruženja IPA – PRIJATELJSTVO!

 

Treći dan organizirano je zajedničko krstarenje iz stare gradske luke s replikom dubrovačkog galijuna iz 16. stoljeća “Tirena" na obližnje Elafitske otoke. Posjećeni su otoci Koločep, Lopud i Šipan, a bilo je i vremena za kupanje na jednoj od najljepših plaža na dubrovačkom području, Šunj na otoku Lopudu. Cijelo vrijeme plovilo se vijoreći zastavu Međunaordne policijske udruge – IPA.

 

Za uspješnu realizaciju ovoga događaja posebno se zahvaljujemo Lučkoj upravi Dubrovnik i turističkoj agenciji Elite Travel.

 

Pismo zahvale predsjednika IPA Australije, Geoffa Rodda, možete pročitati ovdje: http://www.ipa.hr/arhiva.php?id=952

 

RK IPA Dubrovnik

 

SERVO PER AMIKECO!

Connect with us

Tko je online

We have 9 guests and no members online

Prijavite Se

Kontakt info

IPA Dubrovnik
Dr. Ante Starčevića 13
20000 Dubrovnik
Republika Hrvatska

+385 91 246 8466 (Viber)

dubrovnik@ipa.hr

Google Translate

Prijavite se na newsletter:

JoomShaper
View My Stats