THE CROATIA ISLANDS TOUR

IPA DUBROVNIK FRIENDSHIP WEEKS 2017 - THE CROATIA ISLANDS TOUR

Regionalni klub IPA Dubrovnik u vremenu od 30. travnja do 13. svibnja 2017. g. organizirao međunarodne tjedne prijateljstva pod nazivom „IPA Dubrovnik Friendship Weeks 2017 – The Croatia Islands Tour” koji su ušli u službeni kalendar događaja IPA IAC-a.

 

U sklopu programa tjedana prijateljstva bili su nazočni brojni IPA članovi iz inozemstva, među kojima iz IPA Ujedinjenog Kraljevstva, IPA Kanade, IPA SAD, IPA Australije, IPA Portugala, IPA Izraela, IPA Estonije, IPA Belgije, IPA Norveške, te IPA Hrvatske kao domaćina.

 

Sadržajni program je uključio svakodnevne aktivnosti koje su započele koktelom u hotelu Remisens Albatros u Cavtatu kada su im dobrodošlicu poželjeli članovi Upravnog odbora Regionalnog kluba IPA Dubrovnik, predsjednik Pero Matić i tajnik Vlaho Lujo.

 

Sljedeći dan započeo panoramskom vožnjom od Cavtata do Dubrovnika zatim razgledanjem stare gradske jezgre koji je uključio posjetu Franjevačkom i Dominikanskom samostanu te riznici Katedrale. Žičarom na Srđ posjećen je muzej Domovinskog rata kojom prilikom je istaknuti branitelj s dubrovačkog ratišta i počasni član IPA Dubrovnik, Božo Burić, ispričao detalje oko bitke za tvrđavu Imperijal dana 6. prosinca 1991. godine u kojoj je osobno sudjelovao.

 

U narednim danima nakon su završeni jednodnevni izleti na Elafitski otoke, gradić Ston i poluotok Pelješac, te otok Korčula, putovanje se nastavilo od Dubrovnika do Pule, a posjećeni su: Split, Šibenik, otok Pag, otok Rab, NP Krka i samostan na otoku Visovcu, Opatija, Pula, NP Brijuni, Otočac, NP Plitivička jezera, Zadar, Sinj i Trogir. Posjete su bile popraćene u skladu s krilaticom SERVO PER AMIKECO kada su članovi regionalnih klubova priredili srdačne i prijateljske dočeke u gradovima Splitu, Opatiji, Puli, Otočcu i Zadru i na taj način pružili svesrdnu potporu realizaciji tjedana međunarodnog prijateljstva.

 

Vrhunac tjedana prijateljstva bile su dvije IPA večere prijateljstva na seoskim domaćinstvima u zaleđu Podgore i Nadina, gdje se u veselom i prijateljskom ozračju, kojemu su posebno doprinjele nazočne glazbene grupe i članovi IPA regionalnih klubova iz Splita i Zadra, pjevalo, plesalo i zabavljalo sve do kasnih noćnih sati.

 

U Opatiji grupu je dočekao predsjednik IPA sekcije Hrvatske, Miljenko Vidak, te je nakon ugodne šetnje razgledavajući grad uz stručno vodstvo, priređena dobrodošlica u obližnjem ugostiteljskom objektu uz izvrsnu piano glazbu te organiziran i zajednički ručak. Nakon večere, nastavljeno je zajedničko druženje uz proslavu rođendana jedne pripadnice grupe te razmjenu poklona u znaku međusobne zahvalnosti za širenje najvažnije vrijednosti međunarodnog policijskog udruženja IPA - PRIJATELJSTVO.

 

U znaku dobročiniteljstva i humanitarnosti, ovogodišnji međunarodni tjedni prijateljstva završili su skupljanjem dragovoljnih novčanih priloga na povratku prema Dubrovniku, a koji će po odluci Upravnog odbora biti donirana jednoj humanitarnoj udruzi na području dubrovaćko-neretvanske županije.

 

Za uspješnu realizaciju ovogodišnjih IPA Dubrovnik međunarodnih tjedana prijateljstva, posebno zahvaljujemo:

IPA Sekciji Hrvatske

Regionalnom klubu IPA Istra

Regionalnom klubu IPA Lika

Regionalnom klubu IPA Primorsko-goranska

Regionalnom klubu IPA Splitsko-dalmatinska

Regionalnom klubu IPA Zadarska

Turističkoj agenciji „Globtour Dubrovnik“

Turističkoj agenciji „Elite Travel“

Nacionalnom parku „Brijuni“

Nacionalnom parku „Plitvička jezera“

Narodnom muzeju Zadra – Kneževa palača

Dubrovačkim muzejima

Gradu Opatiji

Općini Ston

Županijskoj Lučkoj upravi Korčula

Turističkoj zajednici grada Dubrovnika

Turističkoj zajednici općine Ston

Autoprijevozniku „Transporti Đuraš“

Dominikanskom samostanu “Sv. Dominik” u Dubrovniku

Franjevačkom samostanu “Mala Braća” u Dubrovniku

Franjevačkom samostanu “Majke od Milosti“ na otočiću Visovcu

Kapelanu Policijske kapelanije “Sv. Vlaho”, don Ivu Boriću

Branitelju i dragovoljcu Domovinskog rata, poč. članu Božu Buriću,

te svim našim članovima koji su svoje slobodno vrijeme predali za pripremu i realizaciju ovoga iznimno značajnog događaja.

 

RK IPA Dubrovnik

 

SERVO PER AMIKECO!

Connect with us

Tko je online

We have 7 guests and no members online

Prijavite Se

Kontakt info

IPA Dubrovnik
Dr. Ante Starčevića 13
20000 Dubrovnik
Republika Hrvatska

+385 91 246 8466 (Viber)

dubrovnik@ipa.hr

Google Translate

Prijavite se na newsletter:

JoomShaper
View My Stats