IZBORNA SKUPŠTINA IPA HRVATSKE SEKCIJE

Deveta skupština IPA Hrvatske Sekcije sazvana je i održana 19.03.2017. godine u Zagrebu. Skupština je održana nakon što je 45 dana proje, predsjednik IPA Hrvatske Sekcije, Miljenko Vidak raspisao izbore na temelju statuta sekcije. Raspisivanje izbora potaklo pojedine klubove-članice sekcije i pojedince da se kandidiraju za upravni odbor i tijela sekcije a ukupno je 20 funkcija. U okviru izbornog procesa koji je trajao mjesec i pol dana, održana je i sjednica Upravnog odbora sekcije kako bi se donijeli  svi potrebiti za protekli trogodišnji mandat i predložli skupštini na usvajanje. Na sjednici upravnog odbora sekcije  održanu 18.02.2017. godine, svi dokumenti su jednoglasno donijeti no obzirom je IPA Splitsko Dalmatinska predložila izmjenu poslovnika skupštine odluka o izmjeni tog proceduralnog dokumenta donijeta je na sazvanoj sjednici sat vremena prije same skupštine. Upravni odbor je čini se donio najbolju odluku da se poslovnik ne mijenja pa je skupština nakon usvajanja neizmjenjenog poslovnika održana.

IZBORNI  PROCES SADRŽAJAN!
Nakon raspisa izbora za sva tijela sekcije, pokazalo se da je lista za upravni odbor bila najbitnija a liste za ostala tijela, gotovo izostale. Pojavile su se i iskrice na pojedinim relacijama između pojedinaca ali i klubova koje su se ogledale u prepiskama i zamjeranjima jednih drugima. Aktualni predsjednik Miljenko Vidak je prvi objavio svoju listu. Listu je pokušavao sastaviti i Robert Vrkić, kojeg je na predsjedničkoj funkciji IPA Zadarska, baš u izborno vrijeme zamijenio Ivica Burčul. Robert je objavio svoju listu nekoliko dana prije izborne skupštine
Uvijek aktualni kandidat za predsjednika IPA Hrvatske Sekcije, predsjednik IPA Međimurje Čakovec, Darko Dragičević je najavljivao sastavljanje svoje liste. No do samog nadnevka izborne skupštine, listu nije objavio. Predsjednički kandidati međusobno su bili na razini i između njih nije zaiskrilo barem javno.

VOKALNO INSTRUMETALNI SASTAV SVETI MATEJ OTVORIO SKUPŠTINU!
Policijski vokalno instrumentalni sastav iz  Bjelovara, u svečanim odorama policije, otvorio je skupštinu izvedbom lijepe naše. Nakon himne IPA sastav je izveo još dvije svoje točke i priredio lijepu svečanost na početku sjednice.

NAČELNIK POLICIJSKE UPRAVE ZAGREBAČKE POZDRAVIO DELEGATE!
Doajen IPA Hrvatske Sekcije, jedan od osnivača IPA Hrvatske Sekcije i IPA Zagreb je pozdravio delegate skupštine. U svom karakterističnom obraćanju delegatima pozvao je na dostojanstvo, i prijateljsku atmosferu, bez preglasavanja za funkcije. Podsjetio je na ranije godine kada je i sam bio kandidatom za predsjednika sekcije i odustao od funkcije kako bi pridonio boljoj atmosferi i napretku sekcije.

ZLATNE PLAKETE ZA ZASLUŽNE!
Aktualni predsjednik IPA Hrvatske Sekcije, upravo Željku Prša te Senki Staroveški, Daliboru Bačić i Slobodanu Marendić prema odluci upravnog odbora dodijelio je zlatne plakete  za izniman doprinos razvoju i ostvarenju ciljeva IPA i zahvalio im na doprinosu.

RADNI DIO SJEDNICE!
Svi dokumenti pripravljeni za skupštinu usvojeni su jednoglasno. Tako je poslovnik o radu skupštine usvojen bez rasprave iako je on po mišljenju predlagača njegove izmjene bio kamen spoticanja. Objedinjeni-novi statut, izviješća o radu upravnog odbora sekcije za 2015 i 2016. godinu također kao i plan aktivnosti za 2017 godinu. Nema sumnje da je takvom razvoju situacije pridonijela sjednica upravnog odbora koja je održana sat prije sjednice skupštine.

IZBORI ZA TIJELA  SEKCIJE!
Otvorenom točkom dnevnog reda pozvani su nositelji lista da predaju liste uključivo i dokumente uz liste. Svoje liste predali su predsjednički kandidati, aktuelni predsjednik sekcije, Miljenko Vidak te Darko Dragičević, predsjednik IPA Međimurje-Čakovec. Robert Vrkić iako je najavio svoju listu, zatražio je stanku od 5 minuta. No kako je bilo vrijeme ručka, predsjedavajući je dao puni sat za pauzu. U nastavku sjednice, Robert Vrkić je obavijestio delegate da on odustaje od svoje liste i pozvao ih da glasaju za listu Darka Dragičević. Provedeno je tajno glasovanje na pripravljenim glasačkim listićima. Od nazočnih 64 delegata i članova upravnog odbora koji čine skupštinu, izborno povjerenstvo je objavilo kako je  za listu Miljenka Vidak  glasalo 43 nazočnih na skupštini sa pravom glasa a za listu Darka Dragičević 21 glas. U nastavku sjednice izabrani su, Nadzorni odbor, sud časti, i članovi odbora po pravilniku o radu sekcije. Po završetku sjednice uz čestitke izabranom predsjedniku i svim tijelma  sekcije u restoranu hotela Antunović uz piće svih nazočnih, policijska „klapa“ Sveti Matej otpjevala je nekoliko svojih prekrasnih pjesama.

Upravni odbor IPA Hrvatske sekcije, 2017. godine

Upravni odbor
1. Miljenko Vidak - Predsjednik (IPA Primorsko-goranska)
2. Damir Takač - Zamjenik predsjednika (IPA Osječko-baranjska)
3. Darko Minković - Podpredsjednik (IPA Zagreb)
4. Loris Kozlevac - Podpredsjednik (IPA Istra)
5. Damir Maksimović - Podpredsjednik (IPA Šibensko-kninska)
6. Marko Lovrić - Podpredsjednik (IPA Vukovar)
7. Željko Turk - Glavni tajnik (IPA Međimurje Čakovec)
8. Senka Staroveški - Zamjenica glavnog tajnika (IPA Karlovac)        
9. Vlaho  Lujo - IEC delegat (IPA Dubrovnik)
10. Marina Francetić - Blagajnica (IPA Primorsko-goranska)
11. Sandra Vekić - Glavna zapisničarka (IPA Dubrovnik)         

Članovi upravnog odbora po pravilniku IPA Hrvatske Sekcije
1. Damir Berta - Urednik (IPA Primorsko-goranska)
2. Ivica Glockner - Promidžba i marketing (IPA Karlovac)
3. Ivan Bižanović - Susreti i putovanja (IPA Lika)                 

Nadzorni odbor
1. Jure Ražov - Predsjednik (IPA Zadar)
2. Ante Podnar - Član (IPA Lika)
3. Monika Zorić - Član (IPA Bjelovarsko-bilogorska)

Sud časti
1. Emil Landher - Predsjednik (IPA Osječko-baranjska)
2. Ivica Margarin- Član (IPA Karlovac)
3. Vesna Bogović - Član (IPA Hrvatsko Zagorje)

Poželimo izabranom vodstvu da u naredne četiri godine mandata uspješno vode sekciju zajedno sa vodstvima IPA klubova, članica sekcije.

SERVO PER AMIKECO!

Connect with us

Tko je online

We have 21 guests and no members online

Prijavite Se

Kontakt info

IPA Dubrovnik
Dr. Ante Starčevića 13
20000 Dubrovnik
Republika Hrvatska

+385 91 246 8466 (Viber)

dubrovnik@ipa.hr

Google Translate

Prijavite se na newsletter:

JoomShaper
View My Stats