26. LIPNJA MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV ZLOUPORABE DROGE

I ove godine nastavlja se međunarodna regionalna suradnja između IPA Sekcija Hrvatske – Regionalnog kluba IPA Dubrovnik i IPA Sekcije Crne Gore s ciljem ukazivanja na značenje 26. lipnja kojeg je Glavna skupština UN-a 1987. godine proglasila međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe droga i nezakonite trgovine drogama, kao izraz svoje odlučnosti u jačanju djelovanja i suradnje, a u cilju postizanja međunarodnog društva bez droga.

Tako je ovaj dan obilježen organiziranjem uzvratne prijateljske malonogometne utakmice između dvaju ekipa u Platu, nedaleko od Dubrovnika. Prije početka utakmice obje ekipe poslale su jasnu poruku svima: "ZAJEDNO PROTIV DROGE" i na taj način iskazale protivljenje zlouporabi droge.

Utakmica koja je protekla u prijateljskoj atmosferi započela je razmjenom zastavica IPA klubova, nakon čega je započelo srčano malonogometno nadmetanje dvaju ekipa. Prvo poluvrijeme završilo je vodstvom IPA Crne Gore sa 1:0, da bi u nastavku IPA Dubrovnik povela sa 2:1, a u samoj završnici utakmice IPA Crne Gore izravnala je rezultat na 2:2. Nakon utakmice zajedničko druženje nastavilo se uz bogati ručak koji je osigurao domaćin u restoranu Poseydon u Platu, te kupanje na plaži.

Ovaj događaj samo je dio aktivnosti koje provodi IPA Sekcija Hrvatska u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama, medijima, nevladinim organizacijama i udrugama te ostalim relevantnim institucijama uključenim u suzbijanje zlouporabe opojnih droga, a isto ima za cilj upozoriti što veći broj građana na problem raširenosti zlouporabe droga i zajedničkim snagama se suprotstaviti ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Zahvaljujemo našim sponozorima restoranu Poseydon i AC Beta Nautical Service.

RK IPA Dubrovnik

Connect with us

Tko je online

We have 20 guests and no members online

Prijavite Se

Kontakt info

IPA Dubrovnik
Dr. Ante Starčevića 13
20000 Dubrovnik
Republika Hrvatska

+385 91 246 8466 (Viber)

dubrovnik@ipa.hr

Google Translate

Prijavite se na newsletter:

JoomShaper
View My Stats